• JUNE 23, 2020
  • 0
  Trajtimet “Kukulla e Zezë dhe Kukulla e Bardhë”

  Trajtimet “Kukulla e Zezë dhe Kukulla e Bardhë”

  Reduktimi i rrudhave të fytyrës me laser është një nga risitë më të fundit të trajtimeve jo invazive për rigjenerimin e fytyrës i vlefshëm për të gjitha tipet e lëkurës edhe ato më të ndjeshmet. Pa kohë rikuperimi, me rezultate të menjëhershme që do të ndihmojnë që të keni një lekurë shumë më rinore. Trajtimi

  Read more
  • JUNE 16, 2020
  • 0
  Tendenca e fundit për të cilën askush nuk flet

  Tendenca e fundit për të cilën askush nuk flet

  Le të jemi të sinqertë: lindja e fëmijëve, kalimi i viteve dhe forca e rëndesës mund të ndikojnë në vulvën apo në humbjen e tonifikimit dhe elasticitetit të dyshemesë pelvike. Lajmi i mirë është që gruaja e sotme është e pavarur, e sigurt dhe nuk ka frikë të përballet me çfarë po ndodh me të

  Read more
  • AUGUST 20, 2020
  • 0
  Si trajtohet Rosacea?

  Si trajtohet Rosacea?

  Çfarë është Rosacea? Rosacea është një gjendje inflamatore e lëkurës e cila zakonisht shfaqet në fytyrë dhe mund të prek të gjitha llojet e lëkurës. Ajo mund të shfaqet gjithashtu si skuqje e vazhdueshme, me enë gjaku të dukshme dhe njolla që ngjajnë në pamje të parë si akne, por nuk duhet të ngatërrohen bashkë.

  Read more
  • JUNE 1, 2020
  • 0
  Si të forcosh sistemin imunitar!

  Si të forcosh sistemin imunitar!

  Mënyra të dobishme për të forcuar sistemin tuaj imunitar dhe për të luftuar sëmundjet  Si mund ta përmirësoni sistemin tuaj imunitar? Sistemi imunitar bën një punë të jashtëzakonshme për t’ju mbrojtur kundër mikroorganizmave që shkaktojnë sëmundje. Por, ndonjëherë, ai dështon. Mikroorganizmat mund të pushtojnë në mënyrë të suksesshme trupin çka çon në sëmundje. A është

  Read more
  • JANUARY 20, 2021
  • 0
  Si ta di a kam ovar polikistik?

  Si ta di a kam ovar polikistik?

  Prej disa vitesh është rritur numri i grave me vezore polikistike në të gjithë botën. Disa studime kanë hedhur teorinë se kjo rritje e numrit mund të lidhet me tipin e ushqyerjes, stresin, përdorimin pa kriter të kontraceptivëve, obezitetin apo faktorët gjenetikë. Sindroma e ovarit polikistik është një çekuilibër hormonal që jep problem në funksionimin

  Read more
  • JANUARY 18, 2021
  • 0
  Si mund ta luftoj bruksizmin?

  Si mund ta luftoj bruksizmin?

  Nëse kur zgjohesh nga gjumi të dhëmb nofulla, fytyra dhe qafa, si edhe ndjeni ngurtësi artikulare, me shumë gjasa vuani nga bruksizmi. Bruksizmi është aktiviteti anormal dhe pa qëllim funksional i muskujve të përtypjes, i cil i ndodh në formë të pandërgjegjshme dhe, zakonisht, natën. Individët me bruksizëm skërmitin dhëmbët (bruksizëm ekscentrik) ose i shtrëngojnë

  Read more
  • MARCH 20, 2021
  • 0
  Shtatë arsye pse të konsultoheni me urologun

  Shtatë arsye pse të konsultoheni me urologun

  Gjak në urine Urina me gjak zakonisht është e pranishme në rastet me probleme të rëndësishme urologjike. Nuk duhet injoruar, pasi në disa raste mund të jetë shenjë për sëmundje neoplazike. Gjaku mund të jetë i dukshëm (hematuria makroskopike) ose mikroskopik. Masë testikulare ose dhimbje persistente Masat testikulare duhet të ekzaminohen nga urologu. Në rastet

  Read more
  • FEBRUARY 5, 2021
  • 0
  Rinoplastika jokirurgjikale

  Rinoplastika jokirurgjikale

  Cfarë është saktësisht rinoplastika jokirurgjikale? Rinoplastika jokirurgjikale është një procedurë miniinvazive që përfshin injektimin e acidit hialuronik në hundë për të ndryshuar formën, profilin ose lartësinë e majës. Evolucioni teknik i mjekësisë estetike ka bërë të mundur arritjen e rezultateve estetike pothuajse të krahasueshme me një operacion kirurgjikal të rinoplastikës. Maja e hundës mund të

  Read more
  • DECEMBER 9, 2020
  • 0
  Rikuperimi Pas Procedurës së Labioplastikës

  Rikuperimi Pas Procedurës së Labioplastikës

  Labioplastika është një kirurgji estetike e fokusuar në përmirësimin estetik të zonës genitale femërore, duke vënë theksin te buzët e vogla dhe ato të mëdha. Një nga frikërat më të mëdha që kanë pacientet lidhet me periudhën e rikuperimit pas ndërhyrjes. Pavarësisht se gjendemi përpara një zone delikate, kjo nuk do të thotë që ka

  Read more
  • AUGUST 20, 2021
  • 0
  Rikuperimi i lëkurës pas verës: trajtime të aprovuara nga mjeku për të trajtuar dëmtimin nga dielli

  Rikuperimi i lëkurës pas verës: trajtime të aprovuara nga mjeku për të trajtuar dëmtimin nga dielli

  Në përfundim të verës shohim rezultatet e dëmtimit nga ekspozimi në rrezet UV, qoftë njolla nga dielli, quka, melasma apo plakje e parakohshme. Çdo verë ka historinë e saj, dhe kjo histori gdhendet në lëkurën tonë. Rezultati? Pas disa vitesh dëmtimi nga dielli, e shohim veten me pasojat: pigmentimet. Kontrollet e nishaneve dhe përdorimi i

  Read more