Prof. Asc. Dr. Arben Beqiri është profesor i kirurgjisë abdominale në Universitetin e Mjekësisë së Tiranës dhe kirurg në Qendrën Spitalore Universitare. Ne jemi krenarë që kemi pjesë të familjes sonë mjekun një përvojë 28 vjeçare. Ai ka futur për herë të parë endoskopinë terapeutike në shërbimin e kirurgjisë digjestive. Gjithashtu ka qenë pioner në zbatimin e teknikave teë reja të kirurgjisë laparoskopike dhe miniinvazive, në praktikën kirurgjikale shqiptare.

Dr. Beqiri është një mjek gjerësisht i kualifikuar në endoskopi diagnostike dhe terapeutike në Shtetet e Bashkuara dhe në disa vende europiane. Ndërkohë ai është edhe anëtar i Shoqatës Amerikane të Kirurgëve të Endoskopisë Gastrointestinale (SAGES) dhe Shoqatës Amerikane të Endoskopisë Gastrointestinale (ASGE).