Dr. Arminda Avdulaj është mjeke specialiste radiologe. Dr. Avdulaj ka ndjekur kursin e Dermatologjisë Mjekësore Kirurgjikale dhe Venereologjisë në Universitetin e Granadës dhe spitalin universitar San Cecilio (Spanjë, 2013) si edhe specializimin afatgjatë pranë Qendrës Spitalore Universitare Nënë Tereza.

Gjithashtu, Dr. Avdulaj është trajnuar në përdorimin e platfomave të laserit mjekësor dhe dermatologjik (Caesarea, Israel).

Ajo është anëtare e Shoqatës Europiane të Radiologjisë.