Eliminimi i tatuazheve me laser është përgjigjja për ty!

Ke një tatuazh që nuk e dëshiron më?

Heqja e tatuazheve me laser është përgjigjja. Le ta sqarojmë në mënyrë që të jetë e qartë se si një laser mund të heqë tatuazhin tuaj.

Nuk ka shkopinj magjikë për të hequr një tatuazh të padëshiruar dhe zakonisht heqja përfundimtare e tatuazhit do të zgjasë minimumi 8 muaj. Tatuazhet kanë për qëllim të jenë të përhershme, kështu që fakti që teknologjia na ka dhënë një mënyrë për të rikthyer lëkurën tonë është thjesht mbresëlënëse.

Kur të kryeni trajtimin me lazer për eliminimin e tatuazhit, tatuazhi juaj do të goditet me një lazer (Q-Switch ose Picosecond, dy llojet e vetme të lazerave të aftë për heqjen e tatuazheve). Këto lazera godasin ekskluzivisht pigmentin e tatuazhit duke e fragmentuar në copëza të vogla. Fragmentet e vogla mund të largohen nga makrofagët, që janë pjesë e rruazave të bardha të gjakut dhe në sistemin imunitar. Këto fragmente të fagocituara largohen me anë të limfës.

Zemra, qarkullimi i gjakut dhe sistemi juaj imunitar janë lojtarët kryesorë në procesin e eliminimit së tatuazheve me lazer. Sistemi limfatik është “koshi i plehrave” të trupit dhe këtu hidhen grimcat e bojës.

Meqenëse procesi i lazerit rrotullohet rreth zemrës suaj dhe qarkullimit të gjakut, një tatuazh që është më afër zemrës suaj do të eliminohet më shpejt se ai në anësi; sa më larg nga zemra juaj të jetë një tatuazh në trupin tuaj, aq më shumë mund të zgjasë procesi.

Rezultatet e heqjes së tatuazheve janë të individualizuara për të gjithë dhe për secilin tatuazh. Ka arsye të ndryshme pse heqja e tatuazheve është kaq individuale. Sistemi imunitar i secilit punon në mënyrë të ndryshme kur i përgjigjet trajtimit me lazer.

Faktorë të tjerë kryesorë që ndikojnë në procesin e heqjes përfshijnë kohën kur është realizuar tatuazhi. Një tatuazh i ri më pak se 6 muaj dhe ata më të vjetër, tatuazhe që janë realizuar para 15 vitesh (ose më të vjetër), zakonisht përgjigjen më shpejt ndaj lazerit.

Pigmentet e përdorur për tatuazhin tuaj mund të përgjigjen më pak ose më shumë ndaj trajtimit me lazer. Ekziston një larmi e gjerë pigmentesh të përdorura në industrinë e tatuazheve. Këto pigmente kanë të gjithë përbërës të ndryshëm dhe i përgjigjen në mënyrë të ndryshe trajtimeve me lazer.

Shëndeti juaj luan një rol të madh në rezultatet që merrni. Nëse keni ndonjë problem mjekësor që ndikon në sistemin tuaj imunitar (p.sh. diabet ose sëmundje autoimune), nëse keni një ftohje, ndiheni të dobësuar ose pini cigare do të shihni rezultate më të ngadalta me procesin tuaj të eliminimit të tatuazhit.

Menjëherë pas seancës me lazer, tatuazhi duhet të marrë një ngjyrë gri në të bardhë. Kjo quhet “frosting” i lëkurës, do të thotë që tatuazhi i është përgjigjur trajtimit me lazer. Frosting ndodh nga çlirimi i molekulave të gazrave gjatë trajtimit. Disa minuta pas trajtimit, pikëzat e bardha do të marrin ngjyrë të kuqe. Pas trajtimit me lazer do të ketë një periudhë shërimi. Flluskat mund të hasen diku nga 8 deri në 72 orë pas trajtimit me lazer. Ju duhet të pajiseni me udhëzime specifike të kujdesit pas trajtimit. Shërimi mesatar kërkon 3 deri në 10 ditë.

Pasi të kryhet seanca me lazer, trupi juaj fillon të shkatërrojë pigmentin në tatuazhin tuaj. Ditë për ditë, javë për javë ky proces vazhdon në trupin tuaj. Pas trajtimit rezultati vjen gradualisht.

Trajtime shtesë me lazer janë të nevojshme për të simuluar trupin për të hequr pigmentin. Mesatarisht do të duhen 4 deri në 8 trajtime me lazer për të hequr një tatuazh.

Heqja e tatuazheve me lazer funksionon, por është një proces i ngadaltë që kërkon disa seanca. Heqja e tatuazheve ju jep mundësinë të hiqni qafe një shenjë që synonte të ishte e përhershme. E vetmja mundësi tjetër është që një kirurg plastik të presë tatuazhin tuaj nga lëkura për ju.

Leave a reply