Ajo cfarë nënkuptojmë ne me nishanet në gjuhën e përditshme përfaqësohet nga lezionet e pigmentuara të sheshta deri në formacionet e ngritura mbi nivelin e lëkurës.

Çfarëdo lloji që të jetë, përpara se të konsiderohet heqja e tij, qoftë për arsye estetike apo dhe mjekësore, duhet kryer kontrolli dermatoskopik dhe në rast se shihet e nevojshme, biopsia.

Në klinikën ”San Luca”, ndiqet cikli i plotë i diagnostikimit, trajtimit dhe ndjekjes së lezioneve të lëkurës.

Përdorimi i laserit kirurgjikal për heqjen e lezioneve të lëkurës e ka shtuar komoditetin e trajtimit, shkurtuar kohën e rikuperimit dhe reduktuar maksimalisht probabilitetin për të lënë shenja pas shërimit.

Trajtimi me laser kirurgjikal

Laseri kirurgjikal ka precizion të lartë dhe mund të bëjë qoftë ablacionin (shkatërrimin) e lezionit ashtu edhe ekscizionin (prerjen) e tij.  Ka disa avantazhe duke nisur nga fakti se pas procedurës nuk ka nevojë të përdoret suturim (qepje), rikuperimi është i shpejtë dhe mundësia për të lënë shenja është shumë më i reduktuar krahasuar me kirurgjinë klasike.

Sa shkon koha e rikuperimit?

Koha e rikuperimit varion mesatarisht 10-14 ditë, megjithatë, ajo është në varësi të përmasave të lezionit që hiqet dhe shpejtësisë së rigjenerimit individual.

A ngel shenjë?

Pas trajtimit me laser kirurgjikal, mundësitë për të mbetur shenjë janë minimale. Kjo ndodh për disa arsye:

  1. Trauma që i bëhet lëkurës është minimale.
  2. Ndërkohë që eliminon lezionin, laseri kirurgjikal bën edhe koagulimin e indeve duke ndihmuar në shërim.
  3. Laseri kirurgjikal ka precizion të lartë dhe nuk dëmton indet përreth.
  4. Nuk përdoren sutura (qepje).

Telefono në 0694488000

ose rezervo takimin tënd nëpërmjet formularit të mëposhtëm.